לברוח מהמציאות: חדרי בריחה

המציאות והחיים של רוב האנשים במדינת ישראל עלולים להיות קצת שגרתיים ולעיתים אפילו משעממים בעבור החלק הגדול של האנשים במדינה. לרוב מדובר על סדר יום קבוע בעבור כל בן אדם. אם אתם צעירים אז ככל הנראה אתם מתעוררים כל בוקר מוקדם כדי להגיע ללימודים. אם אתם סטודנטים, אתם וודאי ממשיכים הלאה לעבודה שלכם בשעות הערב לאחר הלימודים. בעבור אנשים מבוגרים יותר כל יום מתעוררים לעבודה, וכשחוזרים הביתה יש המון סידורים ומטלות לבצע. השגרה יכולה להיות שוחקת, ובאופן טבעי היא מעלה את הצורך של האנשים לפעילויות שוברות שגרה. הדרך הטובה ביותר לשבור את השגרה ולצאת קצת מהמציאות הזאת הוא משחק המציאות המדומה – חדר בריחה.

אז איך זה עובד?

אסקייפ רום (או בעברית חדר בריחה), הוא משחק מציאות מדומה שבו קבוצת שחקנים נכנסת לחדר סגור. המטרה של שחקני הקבוצה היא לצאת מהחדר במהירות האפשרית, בזמן שלא עולה על 60 דקות במקסימום. כדי לצאת מהחדר, צריכים חברי הקבוצה לפתור חידות ולמצוא רמזים שונים. רמת הקושי של החידות בחדרי בילוש הולכת ועולה ככל שמתקדמים במשחק. לכל חדר בריחה יש סיפור רקע ייחודי משלו. הסיפורים הם מגוונים ולקוחים ממגוון רחב של עולמות תוכן. המבחר הרחב מבטיח את היכולת של כל קבוצה להזמין חדר בריחה בנושא שמתאים לה ומעניין אותה.

בסופו של דבר, התאמה בין המאפיינים של חדר הבריחה לבין הצרכים שלכם כמשתתפים היא המפתח לחוויה מוצלחת. אספו כמה שיותר מידע על חדרי בריחה שונים ועל המאפיינים שלהם. כך תדעו בדיוק לקראת מה אתם הולכים ותקבלו החלטה מושכלת להרפתקה של פעם בחיים.

מתי כדאי להגיע לחדר בריחה?

יש מגוון רחב של סיבות להגיע לחדר בריחה. לפעמים מדובר על חגיגת יום הולדת שהייתם רוצים לעשות במשחק כיפי. לעיתים מדובר על פעילות משפחתית שתכננתם לבצע כבר מזמן, אבל לא עלה לכם רעיון שעניין את כל בני המשפחה. זאת יכולה להיות גם פעילות גיבוש בעבור חברים לעבודה. או לחילופין, זאת יכולה להיות גם אופציית בילוי פשוטה בעבור חבר'ה צעירים שמחפשים חוויה ייחודית.

משחק שהוא הצלחה מסחררת

במרוצת השנים, חדרי בריחה התבררו כהצלחה מסחררת בישראל. כיום יש 200 חדרי בריחה במדינה, כאשר עד לפני שנתיים היה מדובר על מספר חדרים בודדים. המשחק מצליח ויש לו קהילה שלמה של שחקנים שמכורים למתח ולאי הוודאות שהמשחק הזה מייצר בכל פעם מחדש.

עוד אתרים שיעניינו אותך:

Yoram Kraus: mountain climbing

יורם קראוס – הקשר הערכי בין טיפוס הרים לניהול פרוייקטים

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)