הקולינריה המשפחתית היא חלק משמעותי ביותר בהיסטוריה ובתרבות של כל משפחה. משפחות שרוצות לשמר זיכרונות ובוחרות לעשות זאת דרך האוכל עושות צעד חכם בהחלט והרעיון של ספר מתכונים אישי הוא בלי ספק רעיון חכם. יחד עם זאת חשוב לעשות את זה בתכנון ובאופן מוקפד כדי להגיע לתוצאה הרצויה והנה כמה טיפים מנצחים.
מחליטים על תקציב
חשוב להבין שהשמיים הם הגבול כשמעצבים ספר מתכונים אישי. הוא יכול להיות קצר או ארוך, צבעוני או בשחור לבן, עם כריכה קשה או רכה וכן הלאה. מומלץ להגדיר מראש תקציב כדי לא להתפזר ולהגיע למצב של הוצאות מופרזות ולא מתוכננות.
מי העורך של הספר?
באופן טבעי כל בני המשפחה רוצים לקחת חלק ביצירת אלבום שכזה ולכל אחד יש דעה משלו. מומלץ בחום למנות מנהל לפרויקט שיעזור לחבר את כל הרעיונות וגם ייקח החלטות כאשר לא מגיעים לכדי הסכמה.
בוחרים בסבלנות את המתכונים המנצחים
ממש כמו עיצוב אלבום תמונות, גם יצירה של ספר מתכונים אישי מחייבת אותנו לבחור ולפעמים זה לא קל. מצד אחד רוצים להכניס כמה שיותר ומצד שני, אין מה לעשות – אי אפשר להכניס את הכל. קחו את הזמן בבחירת המתכונים שלכם ונסו לספר באמצעותם את הסיפור המשפחתי שלכם.
לא שוכחים לשלב תמונות
תמונות ממחישות הכי טוב כל מתכון שלא תבחרו לשלב בספר. אל תשכחו לבחור תמונות טובות אם יש. בגלל שבדרך כלל אין, מומלץ לעשות יום מרוכז שבו נכין את כל המנות ונצלם אותם באופן מקצועי.
הקפידו על הדברים האלו ותוכלו ליצור ספר מתכונים אישי שילווה את המשפחה שלכם במשך דורות קדימה עם כל הזיכרונות המתוקים.